Menu

Stand 55


In 2008, het jaar van de grote crisis waarin veel galeries hun deuren sloten, opende Franzis Engels haar hart en haar huis voor kunstenaars die ze kende uit haar sociale netwerk. In het begin werden 4 tentoonstellingen per jaar georganiseerd. Elke opening was een groot feest voor een heel weekend. Het idee was om kunst te vieren in een huiselijke omgeving, een hedendaags herenhuis van 4 verdiepingen, waar telkens meer dan 100 werken werden tentoongesteld. Het principe was dat kunst KUNST is, erover praten, maar belangrijker: het vieren. Het initiatief groeide, tot 6 of 7 tentoonstellingen per jaar, elk 6 weken lang. Een full-time bezigheid voor de initiatiefneemster Franzis Engels.

In 2014, na meer dan 25 tentoonstellingen waar meer dan 100 kunstenaars hun werk hadden getoond, was het tijd om te veranderen. Het initiatief veranderde in een galerie, de ruimte werd aangepast om de presentatie te optimaliseren met enerzijds huiselijke en comfortabele ruimtes en anderzijds een white-cube expositieruimte op de bovenste verdieping. De naam werd veranderd in Galerie Franzis Engels.

De galerie staat nu bekend om opkomende en gevestigde kunstenaars die een fantastisch scala aan materialen, processen en technieken verkennen. De werken zijn fris en verrassend – gemaakt met vakmanschap.

De laatste jaren is de nadruk steeds meer komen te liggen op het bieden van een platform én een inkomen aan overwegend Nederlandse en Belgische kunstenaars. Net als in het begin wordt de kunst gevierd in al haar verbazingwekkende verscheidenheid.

Franzis Engels
Nieuwevaart 200
1018ZN AMSTERDAM
Tel: +31 (0)6 31 00 03 23
[email protected]
www.franzisengels.nl

 INSTALLATION WALL
Nick Ervinck

Selectie kunstenaars

Romee van Oers
Katrien Vogel
Vincent de Boer

Katrien Vogel, object van papier

Inschrijven nieuwsbrief