Menu

Art on Paper Amsterdam

from classical to contemporary

Op Art on Paper Amsterdam concentreren galerieën en kunsthandelaren zich op kunstwerken op, van of met papier. De beurs vindt plaats in de industrieel-monumentale Gashouder en Transformatorhuis op Westergas in Amsterdam.

Werk op of met papier, of het nu potlood, houtskool, pen en inkt, aquarel, gouache of collage is, toont de kunstenaar in het meest spontane en artistiek vrije moment. De directheid die verbonden is met dit medium brengt kunstenaar en kijker zeer dicht bij elkaar. In hun intimiteit en kwetsbaarheid gedijen werken op of met papier goed bij de exclusieve aandacht die ze krijgen op deze gespecialiseerde kunstbeurs.

Kunst op of met papier heeft niet alleen artistiek gezien een bijzonder karakter, maar is vaak wat formaat en prijs betreft toegankelijk en aantrekkelijk. Beginnende kunstliefhebbers zullen hier wellicht één van hun eerste kunstaankopen doen.

Locatie

GASHOUDER – TRANSFORMATORHUIS, westergas

Klönneplein 1 + 2, 1014 DD Amsterdam

Voor informatie over bereikbaarheid en parkeren, bezoek HIER de website van Westergas.

Wil je een van de galerieën of kunsthandelaren bezoeken? Bekijk de Gallery Tour!

ORGANISATIE

Art on Paper Amsterdam wordt georganiseerd door Onderneming & Kunst.

De commissieleden respectievelijk zijn: voor Nederland Jeroen Dijkstra van Livingstone Gallery (Den Haag), voor Duitsland Martin Mertens van Gallery Martin Mertens (Berlijn) en voor België Stijn Coppejans van Coppejans Gallery (Antwerpen).

Expositie vbcn

De Vereniging Bedrijfscollecties Nederland (VBCN) richt in 2024 de indrukwekkende Centrale Expositie in, zoals het Chabot Museum dat in 2023 deed met de privé kunstcollectie van Armando.

De VBCN is een non-profit netwerk voor Nederlandse bedrijven en (semi)publieke instellingen met een kunstcollectiebeleid. De deelnemende leden van de VBCN aan de expositie zijn:

AkzoNobel ● Amsterdam UMC ● a.s.r. ● ING ● Isala ● KPMG ● Lakeside Capital Partners ● LUMC ● Ministerie van Buitenlandse Zaken ● NN Group ● Provincie Gelderland ● Rabobank ● Sanquin ● Triodos ● TwynstraGudde.

In de expositie Green Paper laten leden van de VBCN kunstwerken zien van kunstenaars die reflecteren op het thema duurzaamheid. Kunstenaars lopen vaak vooruit op bewegingen die zich in de samenleving als fenomeen manifesteren, en hun kunstwerken vormen daarmee een Green Paper avant la lettre. Zo concentreert een aantal zich op circulariteit van materialen en laat gebruiksvoorwerpen en verpakkingen hun kunstenaarspraktijk infiltreren. Anderen gaan in op culturele diversiteit en inclusie, en onderzoeken hoe machtsverhoudingen tussen mens, natuur en systeem in evenwicht kunnen worden gebracht.

Nu al benieuwd naar de collecties van de leden van de VBCN?
Ga naar de website: www.vbcn.nl.

Openingstijden 2024

Art on Paper Amsterdam 2024 is afgelopen.


PERS

Klik hier voor de laatste persberichten en beeldmateriaal.

partners

Logo VBCN — Hart AmsterdammuseumFever-Tree eyes "adjacent categories" as top line climbs again - results data - Global Drinks Intel

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief