Menu

Art on Paper Amsterdam

from classical to contemporary

Op Art on Paper Amsterdam concentreren circa 50 hedendaagse galerieën en 18 kunsthandelaren zich op kunstwerken op, van of met papier. De beurs vindt plaats in de industrieel-monumentale Gashouder en Transformatorhuis op Westergas in Amsterdam.

Werk op of met papier, of het nu potlood, houtskool, pen en inkt, aquarel, gouache of collage is, toont de kunstenaar in het meest spontane en artistiek vrije moment. De directheid die verbonden is met dit medium brengt kunstenaar en kijker zeer dicht bij elkaar. In hun intimiteit en kwetsbaarheid gedijen werken op of met papier goed bij de exclusieve aandacht die ze krijgen op deze gespecialiseerde kunstbeurs.

Kunst op of met papier heeft niet alleen artistiek gezien een bijzonder karakter, maar is vaak wat formaat en prijs betreft toegankelijk en aantrekkelijk. Beginnende kunstliefhebbers zullen hier wellicht één van hun eerste kunstaankopen doen.

Locatie

GASHOUDER – TRANSFORMATORHUIS, westergas

Klönneplein 1-2, 1014 DD Amsterdam

Voor informatie over bereikbaarheid en parkeren, kunt u deze link volgen naar de website van de Gashouder.

Expositie vbcn

De Vereniging Bedrijfscollecties Nederland (VBCN) richt in 2024 de indrukwekkende Centrale Expositie in, zoals het Chabot Museum dat in 2023 deed met de privé kunstcollectie van Armando. De VBCN is een non-profit netwerk voor Nederlandse bedrijven en (semi)publieke instellingen met een kunstcollectiebeleid. De beste werken op papier uit de collecties van meer dan 10 leden worden in de Gashouder getoond.

Nu al benieuwd naar de collecties van de leden van de VBCN?
Ga naar de website: www.vbcn.nl.

Open 9-12 mei 2024

Donderdag 9 mei 15:00 - 18:00 uur (besloten preview) 18:00 - 21:00 uur (opening) 
Vrijdag 10 mei 11:00 - 19:00 uur
Zaterdag 11 mei 11:00 - 19:00 uur
Zondag 12 mei 11:00 - 19:00 uur

ORGANISATIE

Art on Paper Amsterdam wordt georganiseerd door Onderneming & Kunst. De commissieleden respectievelijk zijn: voor Nederland Jeroen Dijkstra van Livingstone Gallery (Den Haag), voor Duitsland Martin Mertens van Gallery Martin Mertens (Berlijn) en voor België Stijn Coppejans van Coppejans Gallery (Antwerpen).

partners

Inschrijven nieuwsbrief